Gear Goals Her Profesyonelin İhtiyaç Duyduğu Temel Fotoğrafçılık Ekipmanı

II. Değişik kamera türleri III. Bir kamera iyi mi seçilir IV. Kamera iyi mi kullanılır? V. Kamera bakımı VI. Kamera problemlerini yok etme VII. Kamera fotoğrafçılığı ipuçları VIII. Kamera takıları IX. Kamera depolama Standart Sorulan Sorular Antet Özellikler Kamera Sensör boyutu, megapiksel, lens yuvası, otomatik odaklama sistemi, imaj sabitleme vb. Teçhizat Lensler, tripodlar, flaşlar, filtreler, çantalar vb. Vites Dronlar, gimballer, kaydırıcılar, ışıklar, mikrofonlar vb. Fotoğrafçılık Kompozisyon, ışıklandırma, pozlama, odaklama, son işleme vb. Ustalaşmış İş becerileri, marketing, ağ oluşturma, alan kişi yönetimi vb. II. Değişik kamera türleri Piyasada her biri kendine has özelliklere ve kabiliyetlere haiz birçok değişik türde kamera bulunmaktadır. İhtiyacınız olan kamera türü, yapmayı planladığınız resim türüne bağlı olacaktır. En yaygın kamera türlerinden bazıları şunlardır: Bas-çek kameralar: Bunlar en temel kamera türüdür ve gündelik fotoğrafçılık için mükemmeldir. Ufak, hafifçe ve kullanımları basit olduğu için günlük anlık çekimler için idealdirler.Aynasız kameralar: Bu kameralar, bas-çek kameralara gore daha gelişmiş özellikler sunar […]

Gear Goals Her Profesyonelin İhtiyaç Duyduğu Temel Fotoğrafçılık Ekipmanı

Gear Hedefleri: Her Profesyonelin Sahip Olması Gereken Fotoğrafçılık Ekipmanı

II. Değişik kamera türleri

III. Bir kamera iyi mi seçilir

IV. Kamera iyi mi kullanılır?

V. Kamera bakımı

VI. Kamera problemlerini yok etme

VII. Kamera fotoğrafçılığı ipuçları

VIII. Kamera takıları

IX. Kamera depolama

Standart Sorulan Sorular

Antet Özellikler
Kamera Sensör boyutu, megapiksel, lens yuvası, otomatik odaklama sistemi, imaj sabitleme vb.
Teçhizat Lensler, tripodlar, flaşlar, filtreler, çantalar vb.
Vites Dronlar, gimballer, kaydırıcılar, ışıklar, mikrofonlar vb.
Fotoğrafçılık Kompozisyon, ışıklandırma, pozlama, odaklama, son işleme vb.
Ustalaşmış İş becerileri, marketing, ağ oluşturma, alan kişi yönetimi vb.

Gear Hedefleri: Her Profesyonelin Sahip Olması Gereken Fotoğrafçılık Ekipmanı

II. Değişik kamera türleri

Piyasada her biri kendine has özelliklere ve kabiliyetlere haiz birçok değişik türde kamera bulunmaktadır. İhtiyacınız olan kamera türü, yapmayı planladığınız resim türüne bağlı olacaktır.

En yaygın kamera türlerinden bazıları şunlardır:

Bas-çek kameralar: Bunlar en temel kamera türüdür ve gündelik fotoğrafçılık için mükemmeldir. Ufak, hafifçe ve kullanımları basit olduğu için günlük anlık çekimler için idealdirler.
Aynasız kameralar: Bu kameralar, bas-çek kameralara gore daha gelişmiş özellikler sunar sadece yeniden de nispeten kompakttır ve kullanması kolaydır. Çoğu zaman kamerayı değişik fotoğrafçılık türleri için özelleştirmenize imkan tanıdığı olan değiştirilebilir lenslere sahiptirler.
Dijital SLR kameralar: Bu kameralar en kuvvetli ve oldukça yönlü kamera türüdür, sadece hem de en büyük ve en pahalı olanlardır. Değiştirilebilir lensler, manuel kontroller ve yüksek çözünürlüğünde olan sensörler dahil olmak suretiyle oldukça muhtelif özellikler sunarlar.

Kamera seçerken bütçenizi, ihtiyacınız olan şeyleri ve yetenek düzeyinizi dikkate almanız önemlidir. Fotoğrafçılığa yeni başlıyorsanız, bas-çek resim makinesi yahut aynasız resim makinesi iyi bir seçenektir. Daha deneyimliyseniz ve resimleriniz üstünde daha çok denetim sahibi olmak istiyorsanız, dijital SLR resim makinesi iyi bir seçimdir.

III. Bir kamera iyi mi seçilir

Bir kamera seçerken bütçeniz, yapacağınız resim türü ve yetenek seviyeniz benzer biçimde göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç unsur vardır.

Bütçe, kamera seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan en mühim faktörlerden biridir. Kameraların fiyatı birkaç yüz dolardan birkaç bin dolara kadar değişebilir. Seçeneklerinizi daraltabilmeniz için alışverişe başlamadan ilkin bir bütçe belirlemeniz önemlidir.

Yapacağınız fotoğrafın türü de dikkate katılması ihtiyaç duyulan bir öteki mühim faktördür. Sıklıkla görünüm fotoğrafçılığı yapmayı planlıyorsanız geniş açılı lensli bir kameraya ihtiyacınız olacaktır. Sıklıkla portre fotoğrafçılığı yapmayı planlıyorsanız telefoto lensli bir kameraya ihtiyacınız olacak.

Yetenek seviyeniz de dikkate katılması ihtiyaç duyulan bir faktördür. Yeni başlamış olan bir fotoğrafçıysanız, kullanması basit ve birçok özelliğe haiz bir kamera kura çekmek isteyebilirsiniz. Daha deneyimli bir fotoğrafçıysanız ayarlar üstünde daha çok denetim imkanı sunan bir kamera kura çekmek isteyebilirsiniz.

Okuyun  Yaşam Tarzı Fotoğrafçılığıyla Otantik Anları Yakalayan Samimi Bağlantılar

İşte kamera seçimiyle alakalı birkaç ipucu:

  • Kameranın boyutunu ve ağırlığını göz önünde bulundurun. Resim makinenizi yanınızda taşıyacaksanız hafifçe ve taşıması basit bir resim makinesi kura çekmek isteyeceksiniz.
  • Kameranın pil ömrünü göz önünde bulundurun. Oldukça fazla resim çekmeyi planlıyorsanız pil ömrü uzun olan bir kamera kura çekmek isteyeceksiniz.
  • Kameranın imaj standardını göz önünde bulundurun. Imaj kalitesi mevzubahis olduğunda mühim olan tek şey megapiksel sayısı değildir. Ek olarak sensör boyutunu, lens standardını ve gürültü seviyelerini de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Kameranın özelliklerini düşünün. Oldukça sayıda özelliğe haiz bir kameraya mı ihtiyacınız var, yoksa bir tek temel bilgilere mi ihtiyacınız var? Göz önünde bulundurulması ihtiyaç duyulan birtakım özellikler içinde dahili flaş, otomatik zamanlama ve muhtelif çekim modları bulunur.

Bütün bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonrasında size müsait kamerayı seçebilmelisiniz.

Gear Hedefleri: Her Profesyonelin Sahip Olması Gereken Fotoğrafçılık Ekipmanı

IV. Kamera iyi mi kullanılır?

İhtiyaçlarınıza müsait kamerayı seçtikten sonrasında, onu iyi mi doğru halde kullanacağınızı öğrenmek önemlidir. Buna, kameranın kontrollerinin iyi mi çalıştırılacağını, değişik türde fotoğrafların iyi mi çekileceğini ve fotoğraflarınızın iyi mi düzenleneceğini öğrenme de dahildir. Kitaplar, çevrimiçi eğitimler ve dersler de dahil olmak suretiyle, kamerayı iyi mi kullanacağınızı öğrenmenize destek olacak birçok kaynak bulunmaktadır.

İşte kamera kullanımına ilişik birtakım ipuçları:

  • Kameranın kılavuzunu okuyunuz. Bu, kameranın özelliklerini ve iyi mi çalıştırılacağını öğrenmenin en iyi yoludur.
  • Birkaç tecrübe etme çekimi yapın. Kamerayı iyi mi çalıştıracağınızı öğrendikten sonrasında, kameranın iyi mi çalıştığına dair düşünce edinmek için birkaç tecrübe etme çekimi yapın.
  • Değişik ayarlarla denemeler yapın. Fotoğraflarınızı iyi mi etkilediklerini görmek için değişik ayarları denemekten korkmayın.
  • Bir derse katılın yahut çevrimiçi eğitimleri izleyin. Kameranızı iyi mi kullanacağınızı öğrenmekte zorlanıyorsanız, bir ders almayı yahut çevrimiçi eğitimleri izlemeyi düşünün.

Gear Hedefleri: Her Profesyonelin Sahip Olması Gereken Fotoğrafçılık Ekipmanı

V. Kamera bakımı

Kameranızın iyi çalışır durumda kalması ve ömrünün uzatılması için kamera bakımı oldukça önemlidir. Kamera bakımı için birkaç ipucu:

  • Kamera gövdesini ve merceği tertipli olarak yumuşak, kuru bir bezle paklayın.
  • Kullanılmadığı süre kamerayı serin ve kuru bir yerde saklayın.
  • Lensi tozdan ve nemden korumak için bir parasoley kullanın.
  • Kamera üstünde sert kimyasallar yahut temizleyiciler kullanmaktan kaçının.
  • Kameranın tertipli olarak nitelikli bir teknisyene bakımını yaptırın.

Bu ipuçlarını takip ederek kameranızın iyi durumda kalmasına destek olabilir ve seneler boyu mükemmel fotoğraflar çekmesini sağlayabilirsiniz.

Gear Hedefleri: Her Profesyonelin Sahip Olması Gereken Fotoğrafçılık Ekipmanı

VI. Kamera problemlerini yok etme

Kamera problemlerini gidermek göz ürkütücü bir vazife olabilir, sadece sorunları süratli ve etken bir halde tanımlayıp çözebilmek önemlidir. Yaygın kamera problemlerini gidermeye yönelik birtakım ipuçları:

Pili deneyin. Pilin doğru halde takıldığından ve şarj edildiğinden güvenli olun. Pil şarj edilmezse kamera açılmayabilir yahut muntazam çalışmayabilir.
Lensi deneyin. Lensin kameraya muntazam halde takıldığından güvenli olun. Lens muntazam halde takılmazsa, kamera muntazam halde odaklanamayabilir yahut asla fotoğraf çekemeyebilir.
Açıklığı deneyin. Diyafram, ışığın kameraya girmesini elde eden mercekteki açıklıktır. Sarahat doğru ayarlanmazsa sahneler oldukça karanlık yahut oldukça parlak olabilir.
Enstantane hızını deneyin. Enstantane hızı, deklanşörün aleni olduğu ve ışığın sensöre ulaşmasına müsaade eden süredir. Enstantane hızı oldukça yavaşsa sahneler bulanık olabilir. Enstantane hızı oldukça hızlıysa sahneler oldukça karanlık olabilir.
ISO'yu deneyin. ISO, kamera sensörünün ışığa duyarlılığıdır. ISO oldukça düşükse sahneler oldukça karanlık olabilir. ISO oldukça yüksekse sahneler oldukça gürültülü olabilir.
Beyaz dengesini deneyin. Beyaz dengesi, kameranın renkleri iyi mi oluşturacağını belirleyen ayardır. Beyaz dengesi doğru ayarlanmazsa sahneler oldukça mavi, oldukça sarı yahut oldukça yeşil olabilir.
Odağı deneyin. Kameranın görüntünün nesnesine odaklandığından güvenli olun. Kamera muntazam odaklanmazsa sahneler bulanık olabilir.
Sensörü paklayın. Sensör, kameranın görüntüleri ele geçiren kısmıdır. Sensör kirliyse sahneler bulanık olabilir yahut toz lekeleri oluşabilir.

Okuyun  Pixel Powerhouse Gelişmiş Tekniklerle İçinizdeki Fotoğrafçıyı Ortaya Çıkarın

Kamera fotoğrafçılığı ipuçları

Kameranızla mükemmel fotoğraflar çekmeye yönelik birtakım ipuçları:

  • Üçte bir kuralını kullanın.
  • Ufuk seviyenizi koruyun.
  • Görüntülerinizi öncü çizgilerle oluşturun.
  • Işığınıza dikkat edin.
  • Değişik açılar ve perspektiflerle denemeler yapın.
  • Balans için bir tripod kullanın.
  • Daha çok tertip esnekliği için RAW formatında çekim yapın.
  • Denemekten korkmayın.

Kamera takıları

Yukarıda listelenen temel kamera donanımına ayrıca, her seviyedeki fotoğrafçıya destek olabilecek bir takım başka aksesuar da vardır. Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Kamera çantaları ve kılıfları
  • Tripodlar ve monopodlar
  • Filtreler
  • Objektif başlıkları
  • Yanıp söner
  • Uzaktan tetikleyiciler
  • Bellek kartları
  • Piller
  • Şarj Cihazları

Bu aksesuarların her biri muayyen bir amaca hizmet edebilir ve bunlara ihtiyacınız olup olmadığı şahsi çekim ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır. Sözgelişi, kullanmadığınız zamanlarda ekipmanınızı korumak için bir kamera çantası yahut kılıfı şarttır; düşük fer koşullarında durağan(durgun) çekimler yapmak için bir tripod yahut monopod faydalı olabilir. Filtreler hem de görüntülerinizin standardını çoğaltmak için de faydalı olabilir; mercek koruyucuları ise merceklerinizi hasardan korumaya destek olabilir.

Kamera aksesuarlarını seçerken, yapmış olduğunuz fotoğrafın çeşidini ve sizin için en mühim olan özellikleri dikkate almanız önemlidir. Sözgelişi, görünüm fotoğrafçısıysanız keskin, bulanık olmayan sahneler çekmenize destek olması için muhtemelen bir tripod isteyeceksiniz. Portre fotoğrafçısıysanız, daha hoş bir ışıklandırma yaratmanıza destek olması için flaşa yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı dikkatlice değerlendirerek ve doğru kamera aksesuarlarını seçerek görüntülerinizin standardını artırabilir ve fotoğrafçılığınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

IX. Kamera depolama

Kameranın saklanması, ekipmanınızı korumaya ve tertipli tutmaya destek olabileceğinden, her fotoğrafçı için mühim bir husustur. Her birinin kendine gore avantajları ve dezavantajları olan muhtelif değişik depolama seçenekleri mevcuttur.

En popüler kamera depolama seçeneklerinden bazıları şunlardır:

Kamera çantaları, hareket halindeyken kameranızı ve lenslerinizi taşımanın kullanışlı bir yoludur. Muhtelif ebat ve stillerde gelirler, böylece ihtiyaçlarınıza ve bütçenize müsait olanı bulabilirsiniz.
Kamera kılıfları, kameranıza kamera çantasından daha çok koruma sağlayacak halde tasarlanmıştır. Tipik olarak yastıklı iç kısımlara ve su geçirmez dış yüzeylere sahiptirler; bu da onları kamera ekipmanınızı sıkıntılı koşullarda saklamak için ülkü kılar.
Kamera dolapları, büyük oranda ekipman depolaması ihtiyaç duyulan fotoğrafçılar için iyi bir seçenektir. Çoğu zaman birden fazla rafı ve çekmecesi vardır, böylece ekipmanınızı türüne ve boyutuna gore düzenleyebilirsiniz.
Kamera rafları, kamera donanımınızı sergilemenin ve tertipli tutmanın mükemmel bir yoludur. Çoğu zaman birden fazla rafı ve kancası vardır, böylece ekipmanınızı kolayca görebilir ve ona erişebilirsiniz.

Bir kamera depolama çözümü seçerken aşağıdaki faktörlerin dikkate katılması önemlidir:

* Kamera donanımınızın boyutu ve ağırlığı
* Ekipmanınızı saklayacağınız koşulların türü
* Senin bütçen

Bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonrasında ihtiyacınız olan şeyleri karşılayan bir kamera depolama çözümü seçebilirsiniz.

S: Ustalaşmış fotoğrafçılık için en iyi kamera hangisidir?

Okuyun  Fotoğrafçılıkta Görsel Hikaye Anlatımı İlgi Çekici Anlatılar Nasıl Hazırlanır?

C: Ustalaşmış fotoğrafçılık için en iyi kamera hususi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak değişeceğinden, bu probleminin her insana müsait tek bir cevabı yoktur. Sadece ustalaşmış fotoğrafçılık için en iyi kameralardan bazıları Canon EOS 5D Mark IV, Nikon D850 ve Sony A7R IV'tür.

S: Ustalaşmış fotoğrafçılık için hangi lenslere ihtiyacım var?

C: Ustalaşmış fotoğrafçılık için ihtiyacınız olan lensler, yapmış olduğunuz fotoğrafçılığın türüne bağlı olacaktır. Sadece ustalaşmış fotoğrafçılar için en mühim lenslerden bazıları geniş açılı lens, telefoto lens ve makro lenstir.

S: Ustalaşmış fotoğrafçılık için başka hangi ekipmanlara ihtiyacım var?

C: Resim makinesi ve lenslerin yanı sıra ustalaşmış fotoğrafçıların gereksinim işitebileceği tripod, flaş, resim makinesi çantası benzer biçimde başka ekipmanlar da bulunmaktadır.

Göktürk Ekinci, dijital dünyaya tutkulu bir meraklı olarak, "setiron.net" blog sitesinin sahibi ve yöneticisidir. Bilgisayar mühendisliği alanında eğitim görmüş olan Ekinci, teknolojiye olan ilgisini ve deneyimini blog yazılarıyla okuyucularıyla paylaşmaktadır. Yazılım geliştirme, dijital pazarlama ve web tasarımı konularında uzmanlaşmış olan Ekinci, okuyucularına güvenilir bilgiler ve yenilikçi fikirler sunmaktadır. Her yazısında okuyucularıyla etkileşimde bulunarak, dijital dünyada başarıya ulaşmaları için ilham vermeye devam etmektedir.

  • Toplam 132 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Bokeh Beauty Üst Seviye Lenslerle Rüya Gibi Arka Planlar Yaratın

İçindekilerBoke nelerdir?Bokeh Iyi mi OluşturulurDeğişik Bokeh TürleriBokeh Fotoğrafçılık İpuçlarıBokeh Diyafram AyarlarıBokeh LenslerVideografide BokehII. Boke nelerdir?III. Bokeh Iyi mi OluşturulurIV. Değişik Bokeh TürleriV. Bokeh Fotoğrafçılık İpuçlarıVI. Bokeh Diyafram AyarlarıVII. Bokeh LenslerBokeh YazılımıBoke nelerdir?Bokeh Iyi mi OluşturulurDeğişik Bokeh TürleriBokeh Fotoğrafçılık İpuçlarıBokeh Diyafram Ayarları Bokeh Arka Planı: Üst Seviye Lenslerle Hazırlanmış Rüya Gibi Arka Planlar Bokeh, fotoğrafın mevzusunun peşinde bulanık ya da odak dışı bir arka plan gerçekleştiren resim efektidir. Nesne ile arka plan içinde derinlik ve tefrik hissi yaratmak ya da yalnızca görüntüye rüya şeklinde, ruhani bir nitelik eklemek için kullanılabilir. Boke nelerdir? Bokeh, odak dışı nesnelerden gelen ışığın bir merceğin diyafram kanatları tarafınca rastgele bir düzende dağıtılmasıyla oluşturulur. Bu, sanatla alakalı tesir için kullanılabilecek yumuşak, bulanık bir tesir yaratır. Bokeh Iyi mi Oluşturulur Fotoğrafta bokeh oluşturmanın birkaç değişik yolu vardır. En yaygın yol, mercekten daha çok ışığın geçmiş olmasına müsaade eden ve sığ bir alan derinliği gerçekleştiren geniş diyafram açıklığına haiz […]

Mimari Zarafet Fotoğraflarda Binaların Zevki Nasıl Yakalanır?

İçindekilerII. Mimari biçimIII. Bina FotoğrafçılığıIV. Binaları Ele DercetmekV. Mimari Fotoğrafçılık İçin İpuçlarıVI. Mimari Fotoğrafta KompozisyonVII. Mimari Fotoğrafçılıkta TenvirMimari Fotoğrafları TertipIX. Marketing Mimari Fotoğrafçılık Mimari Zarafet: Binaları Zevkle Soruşturma Teknikleri Mimarlık tamamen güzellik ve orantı ile ilgilidir. Bir binanın fotoğrafını çekerken onun zarafetini yakalamak ve onu öbürlerinden değişik kılmak istersiniz. Binaları zarif bir halde fotoğraflamak için birkaç ipucu: 1. Geniş açılı bir mercek kullanın. Geniş açılı bir lens, bütün binayı tek çekimde yakalamanıza imkan tanıyacak ve hem de derinlik hissi yaratmanıza da destek olacaktır.2. Binaya yaklaşın. Binaya ne kadar yakın olursanız o denli fazla tafsilat yakalayabilirsiniz.3. Naturel fer kullanın. Naturel fer, yumuşak ve hoş bir tesir yaratacağından binaları fotoğraflamak için en iyi ışıktır.4. Kompozisyona dikkat edin. Çekiminizi oluştururken binadaki çizgileri, yöntemleri ve gölgeleri düşünün. Dengeli ve bakışımlı bir kompozisyon yapmaya çalışın.5. Bir tripod kullanın. Tripod kameranızı durağan(durgun) tutmanıza destek olacak ve keskin fotoğraflar çekmenize imkan elde edecektir.6. Değişik açılarla denemeler yapın. […]

Enstantane Mükemmelliği Bu Temel Aksesuarlarla Fotoğrafçılığınızı Bir Sonraki Seviyeye Taşıyın

İçindekilerII. Resim aksesuarı türleriII. Resim aksesuarı türleriII. Resim aksesuarı türleriV. Resim aksesuarlarınızın bakımı iyi mi yapılır?VI. Yaygın fotoğrafçılık takıları hatalarıVII. Resim takıları ile alakalı SSSVIII. IX. Resim takıları ile alakalı daha çok data için kaynaklar Resim takıları, kameranızın performansını artırarak, donanımınızı koruyarak ve yerinde emek harcamayı kolaylaştırarak daha iyi fotoğraflar çekmenize destek olabilir. Bu makalede, mevcut değişik resim takıları türlerini, ihtiyaçlarınız için doğru olanları iyi mi seçeceğinizi ve bu tarz şeyleri nereden satın alabileceğinizi tartışacağız. II. Resim aksesuarı türleri Her biri muayyen bir amaca hizmet eden birçok değişik türde resim aksesuarı mevcuttur. En yaygın resim takıları türlerinden bazıları şunlardır: Kamera lensleri Kamera filtreleri Tripodlar Yanıp söner Uzaktan tetikleyiciler Bellek kartları Kamera çantaları Temizleme kitleri III. Doğru resim aksesuarlarını seçme Resim aksesuarlarını seçerken hususi ihtiyacınız olan şeyleri ve bütçenizi dikkate almanız önemlidir. Göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan faktörlerden bazıları şunlardır: Yapmış olduğunuz resim türü Kabiliyet seviyeniz Senin bütçen IV. Resim takıları […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele